Kikærtehummus, koriander og quinoa knækbrød
Server som snack til 3-6 personer
Ingredienser
1 pakke quinoa knækbrød (ca. 200 g)
1 bundt frisk koriander, hakket
1 dåse kikærter, drænet
60 ml koldt vand, plus en 30 ml for en løsere konsistens
1 lille fed hvidløg pillet og knust
1 citron, saften og derefter 1/2 skal
3 spsk. tahin
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
3 spsk. FÅREKYLLING | Karry & kokos
Fremgangsmåde
Skyl kikærterne grundigt i et dørslag under koldt rindende vand. Kog dem 25-30 min. i en gryde med en knivspids salt, hvis du vil have en rigtig glat hummus!
Dræn det og kom det i en foodprocessor sammen med 60 ml vand og blend, indtil det næsten er glat. Tilsæt hvidløg, citron og tahin, og blend igen. Hvis konsistensen er for tyk, hæld gradvist op til 30 ml mere vand i. Blend igen i ca. 5 minutter eller indtil hummussen er glat og silkeagtig. Tilsæt FÅREKYLLING | Karry & kokos sammen med olivenolie og blend igen 2-3 minutter. Smag til med et godt nip havsalt og kom over i en skål.
Server med sprøde crudités af ristet quinoa knækbrød. Top til sidst med friskhakkede koriander.