Mungbønnesalat
2-3 personer
Ingredienser
1 kop tørre mungbønner
1 tommelfinger ingefær
3 fed hvidløg
1 tsk. gurkemeje
Knivspids salt
1 selleristav med blade
En lille stærk frisk chili
1 kop blandede urter: koriander, mynte, timian
Noget kværnet sort peber
Nogle sesamfrø
2 spsk. FÅREKYLLING | Karry & kokos
Fremgangsmåde
Læg mungbønner i blød i mindst 10 timer i 3 kopper koldt vand.
Rist hakket ingefær, hvidløg og gurkemeje i en lille gryde i ca. 2 minutter ved middel-lav varme.
Tilsæt skyllede udblødte mungbønner, tilsæt salt og bland godt, øg varmen til medium-høj.
Tilsæt 1 kop varmt vand, læg låg på og lad det simre til det er kogt, ca. 10 minutter. Mungbønnerne skal forblive faste.
Skær selleri, krydderurter og peber i tern
Lad mungbønnerne stå, så de kan køle af. Når bønnerne er afkølet, bland dem med resten af ingredienserne, tilsæt nu FÅREKYLLING | Karry & kokos og bland forsigtigt.
Smag til og server. Top med sesamfrø.