top of page
iStock-804965522_edited.jpg

Mungbønnesalat

2-3 personer

 

Ingredienser
 

1 kop tørre mungbønner

1 tommelfinger ingefær

3 fed hvidløg

1 tsk. gurkemeje

Knivspids salt

1 selleristav med blade

En lille stærk frisk chili

1 kop blandede urter: koriander, mynte, timian

Noget kværnet sort peber

Nogle sesamfrø

2 spsk. FÅREKYLLING | Karry & kokos

Fremgangsmåde

Læg mungbønner i blød i mindst 10 timer i 3 kopper koldt vand.

 

Rist hakket ingefær, hvidløg og gurkemeje i en lille gryde i ca. 2 minutter ved middel-lav varme.

 

Tilsæt skyllede udblødte mungbønner, tilsæt salt og bland godt, øg varmen til medium-høj.

Tilsæt 1 kop varmt vand, læg låg på og lad det simre til det er kogt, ca. 10 minutter. Mungbønnerne skal forblive faste.

 

Skær selleri, krydderurter og peber i tern

 

Lad mungbønnerne stå, så de kan køle af. Når bønnerne er afkølet, bland dem med resten af ingredienserne, tilsæt nu FÅREKYLLING | Karry & kokos og bland forsigtigt.

 

Smag til og server. Top med sesamfrø.

bottom of page