Ingefær- og gulerodscreme
4 personer
Ingredienser
1 spsk. rapsolie
1 stort løg
2 spsk. groftrevet ingefær
2 fed hvidløg
Halv tsk. stødt muskatnød
850 ml grøntsagsfond
500 g gulerødder, skåret i skiver
1 kop hvidløgscroutoner (franskbrødstern ristet i hvidløg og olie i ovn eller på pande)
2 spsk. FÅREKYLLING | Karry & kokos
4 spsk. mandler med skin, skåret i skiver
1 drys stødt muskatnød
Lidt tørret oregano
Fremgangsmåde
Varm olien op i en stor pande, tilsæt løg, ingefær og hvidløg, og steg i 5 minutter, indtil de begynder at blive bløde. Hæld bouillon i, tilsæt gulerødderne, læg låg på og lad det simre i 20-25 minutter, indtil gulerødderne er møre.
Hæld en tredjedel af blandingen i en skål og blend resten med en stavblender eller i en foodprocessor, indtil den er glat. Kom det hele tilbage i gryden og varm op til det bobler. Bland til sidst FÅREKYLLING | Karry & kokos i.
Server toppet med mandler, muskatnød og nogle hvidløgscroutoner og tørret oregano.