top of page
iStock-1274976846_edited.jpg

Dhal

4 personer

​

Ingredienser

 

430 g toor dal eller røde splitlinser

1/2 tsk. gurkemeje

2 store tomater, hakkede (bedre hvis du fjerner skindet, men ikke nødvendigt)

5 cm ingefær, skrællet og revet

2 fed hvidløg, knust eller revet

2 grønne chili, hakket

2 spsk tamarind pasta

1 tsk. varmt chilipulver

2 tsk. stødt koriander

1 glas FÅREKYLLING | Shiitake & tomat

Hakket persille

Evt. citron

​

Legering:

2 spsk. klaret smør

1/2 tsk. spidskommen frø

8 fed hvidløg

3 tørrede chilier groft knækket

12 karryblade (valgfrit)

​

Fremgangsmåde

​

Trin 1

Læg toor dhal/røde splitlinser i blød i ca. 40 minutter, og skyl derefter godt. Kom det i en stor tykbundet gryde med gurkemeje, tomater, ingefær, hvidløg og chili. Tilsæt 1,7 liter vand og bring det i kog. Skru ned for varmen og kog indtil du har en tyk puré, tilsæt vand, hvis den bliver for tør. Dhal kan være ret suppeagtig eller ret tyk, alt efter hvordan du kan lide det. Smag til efter smag.

 

Trin 2

Når dhalen har en tykkelse, du kan lide, tilsæt tamarind, chilipulver og malet koriander og tjek krydderiet. Glem ikke at tilsætte FÅREKYLLING | Shiitake & tomat nu!

 

Trin 3

Legering er den sidste fase for en dhal. Varm den klarede smør op i en stegepande og tilsæt spidskommen.

 

Kog ved middel varme i cirka 30 sekunder, tilsæt derefter hvidløg og steg i cirka 10 sekunder, tilsæt derefter de tørrede chilier og karrybladene.

 

Steg til de tørrede chili har skiftet lidt farve og karrybladene er sprøde. Hæld dette over dhalen og rør rundt. Dæk til og lad stå i et par minutter før servering. Drys med finkhakket persille og evt. lidt citronsaft.

bottom of page