Libanesisk moussaka
4 personer
​
Ingredienser
​
2 store auberginer
6 tomater
2 store løg
500 g kikærter på dåse (drænet)
1 liter tomat passata
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
4 fed hvidløg
2 spsk. hakket frisk persille
1 tsk. kværnet kanel
1 tsk. kværnet ingefær
1 tsk. kværnet spidskommen
1 glas FÅREKYLLING | Shiitake & tomat
​
Fremgangsmåde
​
Trin 1
Skær auberginerne i 1/2 cm tykke skiver og læg dem fladt på en bageplade beklædt med bagepapir. Smag dem derefter til med salt efter smag. (For at fjerne auberginernes bitterhed og forhindre skiverne i at blive brune, når de er skåret, kan du lægge skiverne i blød i en skål med koldt vand og salt i 20 minutter. Dræn dem derefter og læg dem på bagepladen). Bag nu aubergineskiverne i 20-25 minutter ved 180°C.
Trin 2
Skær tomaterne i 1/2 cm tykke skiver. Skær et af løgene i ringe og hak resten fint - brug de hakkede løg til fyldet og ringene til pynt. Bland derefter alle ingredienserne til den libanesiske krydderiblanding i en kop med salt og peber efter smag.
Trin 3
Til moussakasauce: Kom tomat passata, olie, hakket hvidløg, persille, halvdelen af krydderiblandingen i en skål med FÅREKYLLING | Shiitake & tomat.
Trin 4
Saml moussakaen: Tag en ildfast fad og hæld en tredjedel af saucen i, fordel den rundt for at skabe et nederste lag. Læg derefter en tredjedel af de ristede auberginer over saucen, efterfulgt af en tredjedel af tomaterne og halvdelen af de hakkede løg. Fordel halvdelen af kikærterne over grøntsagerne og krydr dem med et par knivspidser af krydderiblandingen.
Gentag nu lagdelingen endnu en gang på sammen måde som i foregående trin. Til det sidste lag dækkes kikærterne med den resterende passata, efterfulgt af auberginer, tomater, løgringe og krydderier.
Bag moussakaen i den forvarmede ovn ved 200°C i 20-25 minutter, indtil saucen bobler rundt i kanterne og løgringene er pænt brune.