Lasagne al forno
4 personer
Ingredienser
Lasagnesauce
2 løg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakked
1 glas FÅREKYLLING | Shiitake & tomat
250 g champignon, finthakkede
2 tsk timian, tørret
4 gulerod, groftrevet
3 stængler bladselleri, groftrevet
1 squash, groftrevet
1 aubergine, groftrevet
1 dåse hakkede tomater
grøntsagsbouillon
salt
sort peber, friskkværnet
Mornaysauce
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl mælk
1 knivspids muskatnød, fintrevet
125 g frisk mozzarella
Til servering
200 g lasagneplader
125 g frisk mozzarella
Fremgangsmåde
Lasagnesauce
Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er klare og bløde.
Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt igennem.
Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i minimum 1 time ved lav varme. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt.
Smag til med salt og peber.
Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle.
Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn.
Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.
Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad.
Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.
Top til sidst med et lag mornaysauce og mozzarella, skåret i tynde skiver. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.