
Lasagne al forno
4 personer
Ingredienser
Lasagnesauce
2 løg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakked
1 glas FÅREKYLLING | Shiitake & tomat
250 g champignon, finthakkede
2 tsk timian, tørret
4 gulerod, groftrevet
3 stængler bladselleri, groftrevet
1 squash, groftrevet
1 aubergine, groftrevet
1 dåse hakkede tomater
grøntsagsbouillon
salt
sort peber, friskkværnet
​
Mornaysauce
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl mælk
1 knivspids muskatnød, fintrevet
125 g frisk mozzarella
Til servering
200 g lasagneplader
125 g frisk mozzarella
Fremgangsmåde
​
Lasagnesauce
Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er klare og bløde.
Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt igennem.
Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i minimum 1 time ved lav varme. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt.
Smag til med salt og peber.
​
Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle.
Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn.
Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.
Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.
​
Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad.
Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.
Top til sidst med et lag mornaysauce og mozzarella, skåret i tynde skiver. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.