top of page
iStock-1297264754_edited.jpg

Lasagne al forno

4 personer

 

Ingredienser

 

Lasagnesauce

2 løg, finthakkede

3 fed hvidløg, finthakked

1 glas FÅREKYLLING | Shiitake & tomat

250 g champignon, finthakkede

2 tsk timian, tørret

4 gulerod, groftrevet

3 stængler bladselleri, groftrevet

1 squash, groftrevet

1 aubergine, groftrevet

1 dåse hakkede tomater

grøntsagsbouillon

salt

sort peber, friskkværnet

​

Mornaysauce

2 spsk smør

2 spsk hvedemel

3 dl mælk

1 knivspids muskatnød, fintrevet

125 g frisk mozzarella


 
Til servering

200 g lasagneplader

125 g frisk mozzarella

Fremgangsmåde

​

Lasagnesauce
Sauter løg i en gryde med olie ved middelvarme, til de er klare og bløde.

Skru op for varmen, kom champignoner i og rør godt igennem.

Kom alle de andre ingredienser til lasagnesaucen i gryden og lad det simre i minimum 1 time ved lav varme. Jo længere tid, jo mere cremet og lækker bliver saucen. Rør jævnligt og tilføj grøntsagsbouillon, hvis det er nødvendigt.

Smag til med salt og peber.

​

Mornaysauce
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i til en melbolle.

Pisk derefter langsomt mælk i, til alt melet er opløst og saucen er jævn.

Kog den igennem og kom mere mælk i hvis nødvendigt.

Når saucen er jævn og har en god cremet men flydende konsistens, tilsættes ost og der røres til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

​

Lasagne
Kom et lag mornaysauce i et smurt ovnfast fad.

Kom derefter skiftevis lasagnesauce og -plader i fadet og slut af med sauce.

Top til sidst med et lag mornaysauce og mozzarella, skåret i tynde skiver. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag lasagnen i ca. 20-25 minutter, til lasagnepladerne er møre med lidt bid.

bottom of page